El Consell

El formen els infants de 5è de primària. Les decisions es prenen per consens.

Els representants

La Trobada de representants es reuneix periòdicament

El Ple

Un cop l'any, portem les propostes que hem consensuat al Ple de l'Ajuntament
 

dijous, 13 de desembre de 2018

1a Trobada de Representants del Consell dels Infants d’Olot - curs 18/19

Ahir, dimecres 12 de desembre, va tenir lloc la primera Trobada de Representants del Consell dels Infants d’Olot. Va anar molt bé !!!

Els representants del Consell dels Infants, són nenes i nens que fan 5è de primària i que representen el seu grup classe.

La Trobada d’ahir a la tarda va servir per conèixer-se entre ells i elles i parlar de quina feina han de fer com a representants. També va servir per descobrir quin tema treballaran aquest curs. Després de fer votacions a totes les classes de 5è el tema més votat ha estat el de SALUT. Els representants seran els encarregats d’explicar als seus companys i companyes d’aula quin tema ha sortit escollit.

Així doncs, aquest curs parlarem d’alimentació, d’activitat física, de prevenció, de serveis, d’hàbits saludables, de salut emocional i de tot allò que els nens i nenes de la ciutat pensin que cal tenir en compte quan posem la SALUT al centre del debat.

A partir del mes de gener començaran les sessions de treball a les aules de les escoles per anar definit les propostes que es presentaran al Ple Extraordinari del Consell dels Infants del 25 d’abril de 2019 a l’Ajuntament.

A més, vam aprofitar per convocar les famílies d’aquests representants, i explicar-los què és el Consell dels Infants d’Olot, quins objectius te i com funciona entre d’altres coses. També va anar molt bé !!!

Al Consell dels Infants hi participen totes les escoles de primària d’Olot que a partir el tema escollit van pensant, reflexionant, analitzant i consensuant propostes de millora que de ben segur ajudaran a tenir una ciutat millor.

El Consell dels Infants d'Olot és un òrgan de participació, consulta i assessorament de l'Ajuntament. Un dels seus objectius principals és donar a conèixer als adults el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó en tots els aspectes relacionats amb la ciutat. A més te 5 objectius més que són:

  • ·     Potenciar i dinamitzar la participació dels infants, fent possible el debat sobre la vida de la ciutat.
  • ·         Promoure un escenari que esdevingui educatiu a la vegada que participatiu.
  • ·         Promoure un espai on els infants es puguin expressar en relació als temes que els interessen alhora que aprenen els valors democràtics.
  • ·         Fer possible que els infants siguin subjectes actius de la nostra societat.
  • ·   Donar a conèixer als adults el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó tots els aspectes relacionats amb la ciutat, desenvolupant així una major sensibilitat cap a la relació entre ciutat i infant.